Kép innen

Ez egy igazán bunkó film, mármint úgy értem hogy nagyon-nagyon bunkó film. Leginkább úgy tudnám leírni, mint a Másnaposok, Stifler három kaliberrel durvább verziójának főszereplésével (kis Barney Stinson-bütéssel), elképesztően hím-soviniszta poénokkal és elmebetegebbnél elmebetegebb fordulatokkal. A filmet ajánlom mindenkinek, aki szereti az ortó poénokat és nem akad ki egy kis nőgyűlölő szövegtől.

 

A film kezdetekor meg tudjuk, hogy "A történet igaz. Sajnos.". Én azt hittem, hogy ez amolyan olcsó fogás, de nem. Több forrásból utánajárva valóban él - hol máshol? - az USA-ban egy beteg állat, aki átélte ezeket a történéseket, mi több bestseller író lett belőlük. Az igazi Tucker Max könyvének elején így jellemzi magát: a nevem Tucker Max és egy seggfej vagyok. A legrosszabb időben tudok mindig lerészegedni, letojom a társadalmi normákat, kiélem vágyaimat és nem érdekelnek tetteim következményei. Kigúnyolom az idiótákat és a pózőröket, több nővel kefélek, mint amennyi még biztonságosnak számít és úgy általában eljátszom az őrjöngő faszfejet. De egy fontos dologgal azért tudok szolgálni az emberiségnek, megosztom kalandjaimat a világgal" (Forrás: filmdroid.blog.hu)

És Tucker Max meglátása helyes: ő tényleg egy seggfej. Legújabb hobbija éppen az, hogy különleges lányok megfektetésén dolgozik, és különleges alatt azt értem: már megvolt neki egy néma, a film elején egy süket jön össze, a legújabb vadászata pedig egy törpenövésű lányra indul. Teljesen rendben van olyan lányokkal lefeküdni, akik valamilyen okból kifolyólag testi fogyatékosságban szenvednek, de hogy csak és kizárólag ez legyen a szenvedély hajtóereje - és ezt Tucker gondolkodás nélkül bármikor bárkinek bevallja -, nos, hát, undorító.

A történet gyakorlatilag egy éjszakát és az azt követő napot dolgozza fel: Tucker egyik legjobb barátja - Dan -, megházasodik, tehát itt az ideje a legénybúcsúnak. Így hárman, Tucker, Dan és a baráti társaság harmadik tagja, Drew elindulnak a salem-i éjszakába egy utolsó nagy bulira. Talán hármójuk közül egyedül Dan található félig-meddig normálisnak, már ha nem számítjuk azt, hogy Tucker bármilyen őrült dologra rá tudja venni. (A film egyik kulcsmondata tőle hangzik el: "Nincs esély arra, hogy ezt ne bánjam meg, de menjünk!" A mondat első fele csak szimplán igaz, a második fele pedig komoly hiba.) Drew egy csúnya szakításon van túl, a nője lebukott, amikor éppen egy menő rapper előtt térdelt, emiatt most masszívan vallja a jól ismert "minden-nő-k*rva"-elvet, melynek következtében akárhány nővel találkozik, durvábbnál durvább sértéseket vág mindegyikük fejéhez bármiféle válogatás nélkül. Azért a sértettségében néha értelmes dolgok is elhagyják a száját, mint amikor arról beszél, hogy a gyémánt értéke nem is igazi érték és a nők a gyémántok iránti rajongásukkal támogatják a bűnözést és a terrorizmust.
Nem hiszem, hogy a film bármilyen további értelmezésre vagy magyarázkodásra szorul: nem akar megváltani, szimplán szórakoztat, azt viszont nagyon jól csinálja. Néhány életbölcsességgel azért gazdagítja a nézőt, mint pl. "A leánybúcsú ribanca olyan, mint a pókerasztal bénája: ha nem szúrod ki: te vagy az."; "A feles kísérővel nem igazi feles."; "Nem lehetek felelős mindenért, ami elhagyja a szám.". "Bárkiből lehet k*rva." Ezeken kívül még egy dolgot tanultam a filmből: be lehet csajozni az alábbi mondattal: "Thug Passion koktélt iszunk. Ilyet ivott anyád is, miközben vénásan lőtte magát." és be lehet pasizni a következővel: "A szemeidből elnézve anyád egész terhessége alatt részeg lehetett."

A színészi játék a film szempontjából szinte alig-alig lényeges, csupán az volt a fontos, hogy ne essek ki az illúzióból, ami nem is történt meg, de azért a 3 legfőbb szereplőt átnézem.


Kép innen

Tucker Max-et az a Matt Czuchry játsza, akit A férjem védelmében című sorozat Cary Agos-aként ismerhetünk, vagy játszott még a Szívek szállodájában, ahol Logan-t alakította. Elképesztő alakítást szerintem ilyen filmben nem lehet nyújtani, de ha közvetlenül a film megnézése után szembe jött volna velem az utcán, eltörtem volna minden csontját, ami szerintem azt jelenti, hogy jól játszott. (Mielőtt a rendőrségen kötök ki: ez csak amolyan vicc volt, nem szokásom csontokat törni :) )

 

 

Kép innen

Drew-t Jesse Bradford játsza, akit a Hajrá csajok!-ból, vagy a Szeszélyes szerelmem (USA-verzió) Charlie-jaként ismerhetünk. Szintén nem Oscar-gyanús, de hozta a karaktert.

 

 

Kép innen

Dan-t Geoff Stults alakítja, aki a Túl jó nő a csajom, az Ünneprontók ünnepe (amire egyébként utalás is van a filmben), illetve a Szakíts, ha bírsz! című filmeken játszott. Megint nem egetrengető alakítás, de elég durván néz ki megverve.

 

 

 

Két lány játszik komolyabb szerepet a filmben, Marika Dominczyk játsza Larát, őt korábban a 40 éves szűz-ben és néhány sorozat epizódszerepében láthattuk. Dan menyasszonyát, Kristy-t Keri Lynn Pratt alakítja, akit korábban szintén főleg sorozatok epizódszerepeiben, valamint a Kegyetlen játékok 2. részében láthattunk.

Végezetül egy előzetes:

IMDB: 5,1/10

Rotten tomatoes: 21%/44%

port.hu: -

EZT NÉZTEM-blog: 6,6/10
(Matt Czuchry 6/10; Jesse Bradford 6/10; Geoff Stults: 5/10; Történet: 8/10; Benyomás: 8/10)

 

Tetszett? Oszd meg ismerőseiddel! Nem értesz egyet vagy hozzáfűznél valamit? Esetleg van ötleted mit nézzen az EZT NÉZTEM? Kommentelj! Nekem minden visszajelzés aranyat ér.
Kövesd az EZT NÉZTEM-blog-ot Facebook-on is, így nem maradhatsz le a legfrissebb bejegyzésekről!

Címkék: vígjáték 2009 bunkó comedy bestseller legénybúcsú másnaposok i hope they serve beer in hell 6 7 jesse bradford tucker max matt czuchry geoff stults

A bejegyzés trackback címe:

https://eztneztem.blog.hu/api/trackback/id/tr233085538

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása